Kerstboomverbranding 2020

Zoals ieder jaar begin januari hebben we ook in 2020 weer samen met Brandweer Berghem de jaarlijkse kerstboomverbranding georganiseerd. Meestal wachten we hiermee tot ná 6 januari (driekoningen), maar het aantal aangeleverde kerstbomen werd de laatste jaren minder, waardoor we de verbranding dit jaar een weekje eerder hebben georganiseerd. Zo konden de kinderen lekker aan het eind van de kerstvakantie nog lekker een paar dagen sjouwen en bomen verzamelen.

Dat hebben we geweten! Er kwamen meer bomen dan voorgaande jaren, zodat we er samen met de Brandweer een mooie stapel van hebben kunnen maken. Wij vinden het ieder jaar weer een leuk en gezellig evenement. ‘s Middags komen er veel mensen met hun kinderen, of kinderen alleen hun verzamelde bomen brengen. Velen zie je zelfs meerdere keren terugkomen met iedere keer weer een volle auto of aanhanger die gelost kan worden.

Om 19.00 uur was het dan zover, vele mensen uit ons dorp kwamen samen om naar het vuur te kijken. Dit vuur werd ontstoken door Prins Dave I en Adjudant Geert-Jan. Voor de kinderen was er warme chocomel welke werd verzorgd door “De Wilberthof” en voor de grotere onder ons was er Glühwein verkrijgbaar.

De weergoden waren ons gunstig gezind; het was droog en het beetje wind wat er stond waaide van het dorp af, dit alles maakte het een hele gezellige happening.

Ook was er weer een loterij waar leuke prijzen te winnen waren. Dankzij een gift van de Dorpsraad waren we dit jaar in de gelegenheid om een paar extra grote prijzen in te kopen, in de vorm van cadeaubonnen waarmee de winnaar dan iets naar eigen wens kon kopen.

Nadat de kannen chocomel en Glühwein leeg waren en er van de kerstbomen niet veel meer over was, ging iedereen weer huiswaarts en konden we weer terugkijken op een mooi evenement.

Deze traditie willen wij graag in ere houden dus tot ziens in 2021, echter de 1e zaterdag valt dan al op 2 januari en we willen het jullie niet aandoen om de boom echt al op 1 januari uit huis te moeten doen, dus in 2021 zijn de bomen welkom op 9 januari.

Graag willen we iedereen bedanken die ons heeft geholpen tijdens de voorbereidingen en/of op de dag van de kerstboomverbranding zelf.

SJJ Berghem.

Over SJJ Berghem

Wij organiseren leuke evenementen voor de Jeugd van Berghem

  • Kinder Vakantie Week
  • Paaseierenzoeken
  • Avond-vierdaagse
  • Kerstboomverbranding
Apologies, but no results were found for the requested archive

Weekkaarten KVW

Contact

Zevenbergseweg 18a, 5351 PH Berghem
06 - 10 37 16 03
info@sjjberghem.nl